Dorpshuis De Veenkluit

Verenigingen

Yogalessen in het Dorpshuis

Elke woensdag 20.00-21.15 uur

Kosten per les: €10 (contant te betalen)

Meld je aan om zeker van een plek te zijn:   yogagroep.nl@gmail.com

 

rek-, kracht- en balansoefeningen                                     Yoga:
ademhalingstechniek                 flexibiliteit, kracht en balans

ontspanning

meditatie

Doe mee, zelfs als je nog nooit yoga hebt gedaan. Yoga is voor iedereen!

 

Kort over mij

Mijn naam is Agata van Ekeren. Sinds september 2016 geef ik vinyasa yogales in Hilversum.

Vinyasa yoga is een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Het is een dynamische vorm van yoga.

 

Over mijn lessen

Mijn yogalessen bestaan uit lichte tot meer uitdagende oefeningen waarbij iedere beweging rustig en bewust wordt uitgevoerd. Hierbij wordt de aandacht gericht op houding, strekken en ademhaling. Soms wordt het pittig en kun je jezelf uitdagen. Of juist een stapje terug doen. Je leert naar je lichaam te luisteren.

 

Belangrijk bij deze oefeningen is dat iedereen naar eigen kunnen mee kan doen, dat de oefeningen prettig aanvoelen en niet prestatiegericht zijn.

In yoga gaat het over progressie en niet over perfectie.

 

Yoga voor jou

De voordelen van yoga voor lichaam en geest zijn enorm. Je lichaam wordt soepel, spieren en botten worden sterk en je evenwicht wordt beter. Je vindt meer rust en balans in je dagelijks leven.

 

Wacht niet langer! Doe mee met de YogaGroep!                                   

 

Bodyfit voor gezonde beweging

Beste bewoner,

 

Al een paar jaar worden in dorpshuis “DeVeenkluit” bodyfit-lessen gegeven.

We zoeken nog mensen die onder professionele begeleiding met ons mee willen doen.

 

De lessen worden gegeven op vrijdag van 9.30 uur tot 10.30 uur.

Voor 35 lessen betaalt u 100 euro.

De eerste les is 8 september.

 

Opgeven kan bij Hennie Karsemeijer tel. 035 5824972 en

Marijke de Graaf tel. 0346 282097.

 

U kunt ook gewoon eerst een keer meedoen!

 

Vriendelijke groet,

BADMINTON CLUB

 

 

De Badminton vereniging is op zoek naar nieuwe leden. 

Er wordt gespeeld op woensdag avond van 20.30 uur tot

22.30 uur.

 

Kom gerust eens langs, U bent van harte welkom.

ORKEST Soli Deo Gloria TIENHOVEN

Dirigent

Orkest SDG Tienhoven staat onder de bezielende leiding van dirigent Peter van Dinther.

Peter is geboren in Boven Leeuwen in 1961. Bij de plaatselijke muziekvereniging speelde hij cornet, en zwaaide hij voor het eerst met zijn dirigentenstokje. Op het conservatorium in Utrecht studeerde hij trompet en orkestdirectie. Met de Amsterdamse Politiekapel deed hij in 1985 examen. Sinds die tijd heeft hij bij diverse orkesten gespeeld en gedirigeerd, waaronder het orkest van Mini en Maxi in hun show ‘Het concert’. Verder speelt Peter veel solo met diverse orkesten in binnen- en buitenland. Vanaf 1988 is hij solotrompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

 

Contact adres:

Jelte Zondervan

secretaris Orkest SDG

Stinzenlaan Nrd 130

3621 RK Breukelen

(0346) 263014 (0)629376488

sec@sdgtienhoven.nl

 

 

 

"Orkest SDG" telt ongeveer 50 leden, verdeeld over een fanfare-orkest, een Juniororkest en een Opstaporkest. In 2012 vierden we ons 90-jarig jubileum. Orkest SDG geeft jaarlijks meerdere concerten en verzorgt de muzikale omlijsting tijdens officiële gelegenheden in Tienhoven e.o.

Het orkest staat momenteel onder leiding van dirigent Peter van Dinther.

Kijk voor meer informatie op deze site. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten die ons Orkest willen versterken, meer informatie over het aanmelden hiervoor kunt u vinden onder Opleidingen.

U bent trouwens altijd welkom tijdens onze repetitie, ook dan geven we graag informatie over onze vereniging.

 Kijk voor meer informatie op www.sdgtienhoven.nl

 

 

 

VIOD

Al vele jaren is VIOD een begrip in Tienhoven. Sportievelingen vanuit de hele regio komen naar Tienhoven om te voetballen. Op dit moment bestaat VIOD uit zo'n 220 leden met 4 senioren en 9 jeugdelftallen waaronder een meisjes B team en de kleine calimero's. De kantine van De Veenkluit is de thuisbasis voor VIOD.

 

De afkorting VIOD staat voor Vooruitgang Is Ons Doel.


De club staat vooral voor gezelligheid en plezier maar natuurlijk staat ook presteren hoog in het vaandel! Het 1e Elftal komt uit in de 4e klasse zaterdag. Daarnaast zijn er nog 3 senioren eftallen waaronder een veteranen elftal.


Veel aandacht gaat ook uit naar onze toekomst....de jeugd. De afgelopen jaren is met veel inzet van alle vrijwilligers en begeleiders het aantal jeugdleden enorm gegroeid en zijn er, op de A junioren na, in alle leeftijdscategorien 1 of 2 elftallen op de been.

 

Door de grote groei van het aantal leden zijn de kleedkamers in De Veenkluit te klein geworden. We hopen er aan het eind van dit jaar meer kleedruimte bij te hebben!

 

Contact

Dominee Ulferslaan 25
3612 BH TIENHOVEN UT
06-55973897
info@csvviod.nl

 

Voor meer informatie zie http://www.csvviod.nl/ 

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is al 30 jaar in Tienhoven gevestigd. Het is de enige peuterspeelzaal in het dorp. Anneke, leidster van de peuterspeelzaal, werkt er al 15 jaar.

 

De kindjes, tussen 2,5 en 4 jaar, gaan er op dinsdagochtend en donderdagochtend van 8:30 tot 11:30 naartoe. Anneke wordt hierbij ondersteund door een hulpmoeder.

 

De peuterspeelzaal is volgens Anneke belangrijk in Tienhoven. “Niet alleen is het de enige plek waar de kinderen naartoe kunnen gaan in het dorp (met een kleine wachtlijst als gevolg). De buitenspeelruimte in Tienhoven is heel beperkt, waardoor kinderen vaak zijn aangewezen op hun eigen tuinen en weinig contact maken met andere kinderen. En dat kan natuurlijk wel in de peuterspeelzaal, waar ze spelender- en lerenderwijs nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken.” De sociale functie van de peuterspeelzaal beperkt zich niet tot de kinderen. Ook de ouders leren elkaar kennen terwijl ze hun kinderen naar de speelzaal brengen of ze weer ophalen vertelt Anneke. “Zeker voor jonge ouders, die nog maar weinig mensen kennen is dat een mooie kans om mensen tegen te komen die in dezelfde fase in hun leven zitten”. Zo is een peuterspeelzaal, in het dorpshuis, een plek voor iedereen!

Ouwe hap

In 1978 is de “Ouwe Hap” opgericht, de deelnemers waren leiders en begeleiders van voetbalvereniging Viod. Het idee ontstond na een voetbalwedstrijdje tussen jeugdspelers en leiders om een sportclubje op te richten. Vanaf die tijd wordt elke woensdagavond tussen 20:30 uur en 22:00 uur diverse sporten beoefend, van voetbal, hockey tot volleybal. Vanaf de oprichting zijn nog een aantal sporters lid, waardoor is de gemiddelde leeftijd opgelopen is tot ongeveer 68 jaar.

 

Contactgegevens:

 

E. de Graaf

Ds. Ulferslaan 44

3612 BJ  Tienhoven

Telnr. 0346-281681